Kurzemes rajona Politiski represēto klubs


Kurzemes rajona Politiski represēto klubs









Biedri:
apvienojās Rīgas pilsētas dzīvojošas politiski represēto personas, nacionālie karavīri, kuras nav darbojušās pret Latvijas valsti un tās pilsoņiem.

Darbības mērķi:
Politiski represēto personu:
 - tiesību aizstāvība;
 - tiesību paplašināšana un nostiprināšana;
 - sociālo jautājumu risināšana;
 - svētku un atceres pasākumu organizēšana;
 - sadarbība ar valsts institūcijā;
 - sadarbība ar citām biedrībām, NVO un presi;
 - dzīvesstāstu atmiņu krājuma ''Atmiņu vijums'' veidošana.

Kluba biedru aktīvā dzīve nebeidzas ar lielo gadu skaitu – vidējais vecums mūsu biedriem 76 gadi. Nopietnais gadu skaits daudziem neatļauj vairs iziet no savām mājām, liek sevi manīt iedragātā veselība, kas prasa katras ģimenes gādību un līdzcilvēku iejūtību. Bet tie ir cilvēki, kuri sāka veidot mūsu valsts pamatu, tie ir pieredzes bagāti, darboties griboši, gudri, taisnīgi un pašlepni – īsteni savas valsts patrioti.

Represētie nemaz nedomā par mierīgām vecumdienām, aktīvi iesaistās sabiedriskās dzīves norises procesos, virzot un ietekmējot sabiedrisko domu, attīstot savu radošumu. Represēto dzīves gājums, kurā atspoguļojas saskare un sadursme ar lielo ''vēsturi'', ir savi noteikti kritēriji – kopīga dzīves pieredze, vilšanās, ciešanas, cerība, ticība, brīvības ilgas, pašcieņa un tās ilgas, kas mainīgajos dzīves apstākļos, ļāva saglabāt ticību pašiem sev, ticību saviem spēkiem.

L.Podze

Citi raksti

Kurzemes rajona Politiski represēto klubs

<


Vēsture

Lasīt vairāk...


Valde

Lasīt vairāk...


Revīzijas komisija

Lasīt vairāk...


Statūti

Lasīt vairāk...


  • Projektu līdzfinansē:
Šī vietne izmanto Google Analytics sīkdatnes (cookies) apmeklējuma statistikai. Vietne nevāc apmeklētāju datus. Sīkdatnes Jūs varat atslēgt pārlūkprogrammas iestatījumos. Uzzināt vairāk